Baleset-bűnügy

Zenét hallgatva léphetett a HÉV elé egy 16 éves fiatal Pomázon

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 18. 12:38

Koponya és hasi sérülést, többszörös végtag-, és csípősérülést szenvedett.

Valószínűleg zenét hallgatva, gyakorlatilag tudomást sem véve a külvilágról lépett a HÉV elé egy 16 éves fiatal Pomázon. Át akart kelni a síneken, ám az érkező szerelvényt sem nem látta, sem nem hallotta, hisz fel sem nézett – írta meg a Police.hu rendőrségi honlap.

Felidézik, hogy gázoláshoz érkeztek Pomázra mentők és rendőrök szeptember 15-én reggel. A Bihari János utcai átjáróban, egy, a szerelvény alá szorult fiatalember mentése vette kezdetét. A 16 éves diákot végül sikerült kiemelni, ellátták és életveszélyes állapotban kórházba vitték.

Koponya és hasi sérülést, többszörös végtag-, és csípősérülést szenvedett.

A helyszínen felkutatott tanúk egybehangzóan állították, a fiú lehajtott fejjel, fülében fülhallgatóval közelítette meg az átjárót. A Budakalász felől érkező HÉV vezetője hiába vészfékezett, amint meglátta, hiába sípolt, akadt tanú, aki „Vigyázz!”-t ordított, a fiú, mintha ott sem lenne, nem reagált, nem érzékelte, nem hallotta, nem látta. A szerelvény képtelen volt elkerülni az ütközést, a 8 másodperc alatt állóra fékezett szerelvény elütötte és maga alá gyűrte a testet.

Mint írták: a Szentendrei Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményez a 16 éves fiatalemberrel szemben, ugyanis a KRESZ szerint a vasúti átjárón a gyalogos csak akkor haladhat át, ha meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik. Az eddigi adatok pedig nem ez irányba mutatnak, pedig a tragédia nagy valószínűséggel néhány fejmozdulattal elkerülhető lett volna, teszik hozzá.

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#pomáz#hév#baleset

Címlapról ajánljuk