Baleset-bűnügy

„A falhoz nyomtak és mondták, hogy eltörik kezem-lábam, ha nem fizetek” – Otthonában támadták meg az Omega sztárját

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 12. 6:51

Debreczeni Ferencnek halálfélelme volt, öt férfi esett neki II. kerületi házában.

Debreczeni Ferencet, az Omega 74 éves dobosát bűnözők támadták meg II. kerületi otthonában, írta meg a Blikk. A zenész a lapnak elmondta: otthona környékén több építkezés is zajlik, ezért sem lepődött meg, amikor néhány napja becsöngetett hozzá öt jókötésű, melósruhás, védősisakos férfi.

„Nem értettem mit akarnak, de ők mondták a magukét, hogy: »főnök, mi majd segítünk, mi majd kijavítjuk a hibákat, mi majd mindent megoldunk«. Néztem rájuk döbbenten, hogy nálam minden oké, itt nincs mit javítani” – elevenítette fel a történteket Debreczeni Ferenc, aki nem tudta visszatartani a férfiakat, akik a ház hátsó részénél bementek, a tetőre mentek és lekiabáltak, hogy lyukas az ereszcsatorna. Később kiderült, hogy ők lyukasztották ki valamilyen szerszámmal. 

„Mondták, hogy »főnök, jövünk vissza, megoldjuk!«. Adtam nekik egy húszast, s szóltam, hogy nem kell visszajönniük. De két nap múlva újra ott álltak a ház hátsó részénél, s már hosszú létrát is hoztak magukkal, s mire felocsúdtam, már a háztetőn voltak” – mondta Debreczeni Ferenc. A férfiak levágták a lyukas ereszcsatorna darabot és a magukkal hozott bádoggal pótolták. A zenész egyedül volt otthon, kétségbeesve szaladt be a házba a telefonjáért, amit nem talált meg. Az öt férfi bement a házba és 440 ezer forintot kértek a zenésztől, arra hivatkozva, hogy ez jár nekik. 

Döbbenten néztem rájuk: hülyének néztek? De akkor már a falhoz nyomtak és mondták, hogy eltörik kezem-lábam, ha nem fizetek. Halálfélelmem volt. Alkudozni kezdtünk és végül megelégedtek nyolcvanezer forinttal

– fogalmazott a zenész, aki rendőrségi feljelentést tett. 

Nyitókép: Biró István / MTI

#Baleset-bűnügy#omega#támadás#zsarolás#ii. kerület#debreczeni ferenc

Címlapról ajánljuk