Baleset-bűnügy

A járókelők segítségével hoztak vissza a halálból egy férfit a Margitszigeten

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 30. 16:00

Az ötven év körüli férfi futás közben lett rosszul.

A Margit-szigetre kérték kedden délelőtt a mentők gyors segítségét egy ötven év körüli férfihez, aki futás közben lett rosszul, írja a mentők Facebook-oldala. Már nem lélegzett, a járókelők segítségével hozták vissza az életbe.

Az egyébként sportos férfi egy villamosmegálló mellett esett össze hirtelen, így több szemtanú is azonnal a segítségére sietett, mentőt hívtak és a telefonos utasítások alapján megvizsgálták a beteget.

A tapasztalt mentésirányító értesítette a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a járókelőket, amihez hamarosan egy félautomata defibrillátorral felszerelt BKK forgalmi helyszínelő csapat is csatlakozott.

Közleményükben azt írják: „Perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a helyszínen tartózkodó rendőrök adtak árnyékot a tűző nap ellen az életmentőknek. Az időben megkezdett mellkasi nyomások és a korai sokk végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!”

Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

#Baleset-bűnügy#mentő#újraélesztés#margit-sziget#járókelő#futó

Címlapról ajánljuk