Baleset-bűnügy

Állatkínzás: 19 kutyát tartott bezárva egy zalai faluban egy osztrák nő

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 16. 9:44

Az állatok a vizeletüket, székletüket a padlóra ürítették.

Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

A 67 éves nő tavaly júliusig Misefán, a családi házában és az udvarán 29 kutyát és macskát tartott. A háziállatok közül 19 kistestű kutyát a házban és egy zárt garázsban tartott összezsúfolva úgy, hogy nem biztosította számukra  megfelelő körülményeket.

Az állatok a vizeletüket, székletüket a padlóra ürítették, emiatt a házban erős bűz terjengett. A körülmények veszélyeztették az állatok egészségét, ami maradandó egészségkárosodást vagy a pusztulásukat okozhatta volna.

Tavaly júliusban a zalaegerszegi rendőrök foglalták le a kutyákat, amelyeket állatvédő szervezeteknél helyeztek el, majd állatorvosi ellátásban részesültek. A lefoglalt ebek közül kilencnél többféle súlyos betegséget állapítottak meg, amelyek már korábban gyógykezelést igényeltek volna, de ezt a vádlott elmulasztotta, ami a kutyák szenvedését okozta.

 A Zalaegerszegi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az osztrák nő ellen.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#állatkínzás#zala megye#kutyák

Címlapról ajánljuk