Baleset-bűnügy

Egy autókereskedésben dolgozó férfi eladott 23 autót, az értük kapott 200 millió forintot pedig zsebre tette

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 15. 12:16

Vásárolgatott, kaszinóba járt, sportfogadásokat kötött.

Vádat emeltek egy autószalon dolgozója ellen, aki úgy értékesített 24 járművet, hogy a több mint 223 millió forintos vételárát elsikkasztotta, megkárosítva így az értékesítő céget – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Egy 27 éves férfi 2019 áprilisa és 2020 januárja között sikkasztotta el az általa eladott autók vételárát. Az autókat az esetek többségében átírták a jóhiszemű vásárlók nevére, de a vádlott az átvett pénzt nem fizette be munkáltatójának, hanem saját magának vásárolt autókat, nagy értékű műszaki cikkeket és ruhákat belőle, valamint eljátszotta kaszinóban és online sportfogadáson.

Egy másik ügybe is belekeveredett a sikkasztó, ekkor 8 millió forint vételárat úgy vett át egy gépkocsiért, hogy azt ígérte, az ügyintézési határidő miatt egy hét múlva jelentkezik, a pénzt azonban ekkor is magára költötte, a gépkocsit pedig nem adta át.

A IX. kerületi ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönre ítélje, a bíróság a cég kártérítési igényét is bírálja el az elkövetési érték erejéig, valamint kötelezze a vádlottat a 7,5 millió forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére is.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Baleset-bűnügy#kár#sikkasztás#autó#autókereskedő#pénz#kaszinó

Címlapról ajánljuk