Baleset-bűnügy

Pokollá tette a kiskorú lány és családja életét a salgótarjáni online zaklató

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 12. 12:23

Huszonhat kamuprofilról bombázta őket veréssel, gyilkossággal, nemi erőszakkal fenyegető üzenetekkel. Az ügyészség felfüggesztett börtönt javasol.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki az interneten megismert kiskorú lányt és szüleit hónapokon keresztül zaklatta, miután a lány visszautasította.

A vád szerint a férfi és az akkor 17 éves lány az interneten ismerkedtek meg 2021 januárjában. Csak cseteltek, személyes találkozóra nem került sor. Egy hónappal később a lány meg akarta szakítani vele a kapcsolatot, azonban ezt a vádlott nem fogadta el.

Közösségi oldalakon kereste fel a lányt, először a saját személyes profilját használva, majd különböző álneveken új profilokat hozott létre, és ezeken keresztül üzent neki.

Trágár hangvételű leveleiben többször életveszélyesen megfenyegette, bántalmazását, szexuális bűncselekmények elkövetését helyezte kilátásba.

A vádlott a lány szüleit is felkereste ezekről az álprofilokról, szidalmazta őket, a házaspár és gyermekeik megverésével, megleckéztetésével, megölésével fenyegette őket. Az üzenetek a sértettekben komoly félelmet keltettek.

A férfi saját közösségi profilján túl még további 26 álprofilt használt az üzenetküldések során.

Az ügyészség a férfi ellen három rendbeli, személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat, amelyben indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki vele szemben. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#zaklatás

Címlapról ajánljuk