Baleset-bűnügy

Édesanyját zsarolta, öccsét szexuálisan molesztálta egy férfi

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 9. 12:54

Azzal is fenyegette öccsét, ha feljelentést tesz ellene, akkor megöli.

Évekig rettegésben tartotta anyját és testvérét az a férfi, akit 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt a Székesfehérvári Törvényszék – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség, amely az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. 

Az ítélet szerint a férfi gyakran fogyasztott kábítószert és alkoholt. Mivel jövedelemmel nem rendelkezett, rendszeresen agresszív volt édesanyjával és öccsével azért, hogy tőlük pénzt szerezzen. Ha a sértettek nem adtak pénzt, a férfi a székesfehérvári otthonukban összetörte a berendezési tárgyakat, öngyilkossággal fenyegetőzött, valamint azzal is, hogy valakit le fog szúrni.

A férfi az akkor 16 éves öccsét többször szexuális cselekmény elvégzésére, illetve annak eltűrésére kényszerítette. 

Rendszeresen rávette arra is, hogy őt kiszolgálja, helyette elvégezze a házimunkát, megalázta, bántalmazta. Azzal is fenyegette öccsét, ha feljelentést tesz ellene, akkor megöli.

A Székesfehérvári Törvényszék idén június 8-án kihirdetett ítéletében megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és védője fellebbeztek. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés szükséges, a férfi ugyanis hosszú időn keresztül, gátlástalanul, erkölcsileg mélyen elítélendő bűncselekményeket követett el legközelebbi hozzátartozói sérelmére.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Nyitókép: A Székesfehérvári Törvényszék épülete – Fotó: Jászai Csaba/MTVA

#Baleset-bűnügy#molesztálás#ügyészség#zsarolás

Címlapról ajánljuk