Baleset-bűnügy

„Money, phone” – önkéntes határvédők raboltak ki illegális határátlépőket

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 8. 15:31

 2300 eurót, 400 dínárt és mobiltelefonokat vettek el.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a két férfinak, akik csütörtök este raboltak ki gáz riasztófegyverrel és gázspray-vel 4 illegális határátlépőt – írja az ügyészség.hu.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi önkéntes határvédőként járőrözött gépkocsival a román-magyar határ térségében 2022. augusztus 4. napján este 8 órakor, amikor illegális határátlépőkre lettek figyelmesek.

Az apa és fia odaléptek a sértettekhez és egy gáz riasztó fegyverrel valamint egy gázspray-vel „money, phone” felszólításokkal értékeik átadására kényszerítették őket.

A férfiak azért, hogy fenyegetésüknek nyomatékot adjanak, a sértetteket a gázspray-vel lefújták. A gyanúsítottak a sértettektől 2300 eurót, 400 dínárt és mobiltelefonokat vettek el. A fentiek után a férfiak a rendőröket értesítették, az illegális határátlépőket feltartóztatták, a lopott pénzt a kocsijukban elrejtették, míg a mobiltelefonokat eldobálták.

A többrendbeli, minősített rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a két férfi letartóztatását. A bíróság végzése egyikük vonatkozásban nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezett.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Baleset-bűnügy#illegális#rablás#gázspray#lopás#önkéntes határvédők

Címlapról ajánljuk