baleset-bűnügy

Szerszámnyéllel verte halálra alkalmazottját egy férfi Pirtón

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 4. 10:49

Mindezt felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt egy pirtói férfival szemben. Az elkövető a tanyáján alkalmazottként élő sértettet egy vita miatt fa szerszámnyéllel halálra verte, számolt be az ügyészség honlapján.

A vád szerint a vádlott 2019 óta a pirtói tanyáján alkalmi munkásként foglalkoztatta a sértett férfit, akinek szállást és étkezést is biztosított. Az elkövető ittasan gyakran szidalmazta, időnként bántalmazta is a nála jóval gyengébb fizikumú sértettet a nem megfelelő munkavégzése, vagy elszámolási jellegű vitáik miatt.

2021 októberében, a tragikus napon a vádlott kora délután ittasan érkezett vissza a tanyára, majd a kazánházba ment, ahol a sértett takarított. A két férfi között vita alakult ki, mivel a vádlott azzal gyanúsította meg a sértettet, hogy meglopta őt. A vita hevében a férfi megragadta a sértett torkát, kétszer ököllel arcon ütötte, amitől a sértett hasra esett. Ezt kihasználva a vádlott egy 75 centis, fából készült szerszámnyéllel nagy erővel, kitartóan, testszerte bántalmazta áldozatát, 

akire legalább 28 ütést mért, valamint megtaposta és megrugdosta.

Az elhúzódó, súlyos bántalmazás következtében a sértett életét vesztette.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, azzal, hogy a cselekmény jellege miatt feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. Mivel a férfi a bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért ennek utólagos végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

#baleset-bűnügy#gyilkosság#szerszámnyél#pirtó

Címlapról ajánljuk