Baleset-bűnügy

Átkísért a zebrán egy vak férfit, majd meglopta

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 3. 17:35

Sérült emberek kifosztására specializálódott a kecskeméti férfi.

Látás- és mozgássérült embereket fosztott ki a nyílt utcán egy kecskeméti férfi, röviddel azután, hogy korábbi fegyházbüntetéséből szabadult – írta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

A vádirat szerint 2022. február 3-án, kora délután a vádlott egy látássérült férfinak felajánlotta, hogy átkíséri a gyalogátkelőhelyen. Kis idő múlva egy közeli utcában megszólította, majd közölte vele, hogy a közeli élelmiszerüzletben hagyott pénztárcáját visszahozta, és nyissa ki a táskáját, hogy beletegye.

A sértett ellenőrizte a táskát, és abban a pénztárca megvolt, ekkor a vádlott kihúzta a táska zipzárját, és kivette belőle a pénztárcát, amelyben bankkártya és igazolványok voltak.

Nem sokkal ezután a vádlott a nyílt utcán odament egy mozgáskorlátozott emberhez, és elvette a kezében tartott pénzét.

Egy másik alkalommal beszédbe elegyedett egy mozgássérült járművel közlekedő férfival, és egy váratlan pillanatban kikapta kezéből a pénztárcáját, benne 100 ezer forinttal.

Végül amiatt is felelnie kell a vádlottnak, mert egy idős asszony aranyláncát hátulról megrántotta, amely így elszakadt, majd a nyaklánccal együtt elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség a többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő férfit többrendbeli kifosztás bűntettével, valamint okirattal és készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#vak#mozgássérült#lopás

Címlapról ajánljuk