Baleset-bűnügy

Életfogytiglanra ítélték az orvost, aki féltékenységből fejbe lőtte volt barátnőjét és annak férjét

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 14:05

A Magyarországon dolgozó román férfi legkorábban 35 év elteltével szabadulhat.

A Nyíregyházi Törvényszék minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, végleges hatályú Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte a vádlottat azzal, hogy legkorábban 35 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra – olvasható az ügyészség közleményében.

A korábban Magyarországon orvosként dolgozó román állampolgárságú vádlott 2012-ben ismerkedett meg az áldozattal, akivel szoros érzelmi kapcsolatba került. Közös jövőt terveztek, ezért a nő elhatározta, hogy felbontja a férjével kötött házasságát, azonban végül meggondolta magát.

A vádlott ezt nem tudta elfogadni és folyamatosan – személyesen, telefonon, e-mailben, még a munkahelyén is – kereste, zaklatta, terrorizálta és fenyegette a nőt, aki emiatt már a feljelentést fontolgatta.

A visszautasítás miatt a férfi elhatározta, hogy megöli a nőt és annak férjét, ezért vásárolt egy forgótáras pisztolyt, 12 darab tölténnyel. A férfi 2016. augusztus 31. napján gépkocsijával a sértettek házától kissé távolabb leparkolt, onnan kerékpárjával egykori szerelme családi házához hajtott. Amikor a nő hazaért, a vádlott besurrant, ezt észlelve a sértett segítségért kiabált férjének, aki kiment. Ekkor a vádlott a fegyverével közvetlen közelről mindkét sértettet fejbe lőtte.

A tettes Romániába menekült, de már másnap elfogták.

A feleség olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Férje életben maradt, azonban sérülése maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást eredményezett. Az ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére, az elkövető és védője pedig hatályon kívül helyezés, a bűncselekmény enyhébb minősítése és a büntetés mérséklése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség indítványa alapján a férfi leghamarabb 35 év után szabadulhat. A vádlott az emberölés elkövetésének módját és célját megfontolva, mérlegelve, hidegvérrel húzta meg a ravaszt. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint csak súlyosabb büntetés alkalmas a büntetési célok eléréséhez.

Nyitókép: Ügyészség.hu

#Baleset-bűnügy#fejbe lőtte#debrecen#ügyészség#orvos#román

Címlapról ajánljuk