Baleset-bűnügy

Osztrák drón buktatta le az embercsempészeket Magyarországon

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 7:48

Az osztrák és a magyar rendőrök együttműködve fogták el az embercsempészeket. 

A burgenlandi regionális rendőrigazgatóság drónos járőrei csütörtökön kora reggel az osztrák-magyar határon teljesítettek szolgálatot szolgálatot. Egy megfigyelő repülés során drónjukkal két gyanús járművet észleltek, amelyek a határ mentén, magyar területen közlekedtek. A Heute cikke szerint az embercsempészek több menekültet is elengedtek a területen.

Az osztrák rendőrök azonnal értesítették a műveleti parancsnokságot, a gyanúsítottak és járműveik képeit továbbították. A csoport tagjait egy járőr állította meg, és átadta őket a magyar rendőrségnek. A szökevényeket – akik miután kiszálltak az autóból, észak felé, az határ mentén folytatták útjukat – a magyar rendőrök fogták el.

A lap idézi Gerhard Kaner osztrák belügyminisztert, aki szerint az illegális migráció megfékezésének sarokköve az embercsempész maffia elleni következetes és tartós fellépés. 

Az illegális migránsok mintegy 80 százaléka embercsempészek segítségével érkezik a határainkra. Többnyire teljesen hamis ígéretekkel csalogatják őket, és gyakran az életük kockáztatásával szállítják őket. Az osztrák és a magyar rendőrség közös fellépése a szervezett bűnözés ezen embertelen formája ellen ezért fontosabb, mint valaha

– mondta a tárcavezető.

Nyitókép: SPD Burgenland / Heute.at

 

 

#Baleset-bűnügy#drón#ausztria#illegális határátlépés

Címlapról ajánljuk