Baleset-bűnügy

Egyetlen késszúrással ölték meg a francia fiatalt a Károlyi-kertnél

rtl.hurtl.hu

2022. július 26. 8:52

A vádirat szerint a 2020-as emberölést egy amerikai-brit-magyar állampolgárságú férfi követte el, aki rokonlátogatásra jött Magyarországra. Nem tudni, mik voltak az eset előzményei.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a 28 éves férfival szemben, aki 2020 februárjában Budapest belvárosában egy késszúrással megölt egy fiatal külföldi férfit – írta keddi közleményében a főügyészség.

A vádirat szerint az amerikai-brit-magyar állampolgárságú vádlott 2019 decemberében, rokonlátogatás céljából érkezett Budapestre. 2020. február 7-én az esti órákban egy ismerősével szórakozni indult. Több belvárosi szórakozóhelyen is megfordultak aznap éjjel, és sokat ittak. 

Hajnalban hazafelé indultak, amikor az V. kerületi Károlyi-kert mellett – pontosan nem ismert előzmények után – megindult az úttest túloldalán, a járdán sétáló 25 éves francia férfi felé. Futva közelítette meg a sértettet, majd amikor odaért hozzá, kétszer arcon ütötte, azután pedig a nála lévő késsel egy határozott mozdulattal mellkason szúrta a férfit. A francia férfi a helyszínen meghalt. A támadás után a vádlott futva távozott.

A Fővárosi Főügyészség a 28 éves férfi ellen emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozzák.

A főügyészség egy térfigyelő kamerás videót is közzétett a vádlottról, amint a helyszínről menekül:

A feltételezett elkövetőt az eset után 7 órával fogták el a rendőrök, erről a rendőrség tett közzé felvételt annak idején:

#Baleset-bűnügy#emberölés#külföldi#károlyi kert#belváros#vádemelés#késelés

Címlapról ajánljuk