Baleset-bűnügy

„Sosem fogom a borzalmas balesetet elfelejteni” – megszólalt a balesetben meghalt 9 éves kisfiú nagymamája

rtl.hurtl.hu

2022. július 22. 8:30

A teljesen összetört Mária nem emlékszik a baleset minden részletére.

Egy halászteleki család balesetet szenvedett Balatonszemesnél. A szülők a két gyermekükkel egy horvátországi nyaralásból jöttek haza, amikor észrevették, hogy az autó kicsit ráz, nehezebben irányítható. 

Megálltak, hogy felhívják a bérbeadó céget, hogy gond van az autóval. A cég munkatársa azt ajánlotta, hogy folytassák az utat, mert az autó van, hogy így viselkedik, de nem lesz vele semmi gond.

A család folytatta az utat, de később defektet kaptak.

Az egyik gyermek a 9 éves Bence végig be volt kötve az út során, viszont a defektkor pont kicsatolta az övét, mert át akart ülni egy másik helyre. A sofőr a defekt miatt elvesztette az uralmát a jármű felett, a mikrobusz előbb a szalagkorlátnak, majd a betonárokba csapódott. Bence a becsapódáskor kirepült a szélvédőn és súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínre két mentőhelikopter is érkezett, de már nem tudták megmenteni az életét.

A lányomék már régóta szerettek volna elvinni engem és a férjemet egy közös nyaralásra, ezért is béreltek ki egy mikrobuszt, hogy kényelmesen elférjünk. Fantasztikusan éreztük magunkat, csodálatos napokat töltöttünk együtt

mondta a kisfiú nagymamája, Mária a Borsnak.

Sosem fogom a borzalmas balesetet elfelejteni. Arra ugyan nem emlékszem, hogy az unokám hogyan repült ki a kisbuszból, de arra igen, hogy a jármű többször megpördült, és Bencét végül alatta fekve láttuk meg. Gyorsan érkezett a segítség, de nem tudtak rajta segíteni. Egy jó érzésű ember Petrát beültette az autójába, hogy ne lássa, amint az orvosok küzdenek a testvére életéért. Szerintem jó darabig fel sem tudja majd fogni, hogy Bence meghalt

– mondta el a lapnak Mária.

#Baleset-bűnügy#balatonszemes#meghalt#9 éves#bence#kisfiú#biztonságiöv

Címlapról ajánljuk