Baleset-bűnügy

Bombariadó miatt Budapesten szállt le egy Krakkóba tartó Wizz Air-gép

rtl.hurtl.hu

2022. július 20. 16:01

Vészcsúszdán hagyták el az utasok a fedélzetet. Később kiderült, hamis volt a fenyegetés, a légitársaság mentesítő járatot indít.

Bombafenyegetés miatt Ferihegyen szállt le a Wizz Air egyik járata, ami az olaszországi Bariból tartott a lengyelországi Krakkóba – derül ki az Airportal híréből.

A gép szerdán délután fél 3 körül a Balaton északnyugati részénél fordult Budapest irányába, majd megkezdte a süllyedést. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren leszállt, majd az egyik várakozóöbölben állt meg, ahol tűzoltók vették körül, az utasok pedig vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet.

Az egyik planespotter Facebook-csoportban fotót is megosztottak a reptéren veszteglő gépről.

Nem sokkal később a légitársaság közleményben erősítette meg a hírt.

„A Wizz Air megerősíti, hogy a W6 5058 azonosítóval rendelkező, Bariból Krakkóba tartó járata július 20-án, szerdán névtelen bombafenyegetést kapott. A bejelentést követően a repülőgép Budapesten hajtott végre kényszerleszállást. A repülőgép személyzete és a légitársaság műveletirányító központja a vonatkozó protokoll szerint járt el. A repülőgép biztonságosan landolt Budapesten, a hatóságok jelenleg végzik a szükséges ellenőrzéseket, hogy kiderüljön, hamis volt-e a fenyegetés. Az utasok és a személyzet evakuálása már megtörtént” – írják.

Hamis volt a fenyegetés, mentesítő járatot indít a WizzAir

„Az illetékes hatóságok a protokollnak megfelelően elvégezték a szükséges ellenőrzéseket és megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó. A Wizz Air 22:30-kor Budapestről induló mentesítő járatot szervez azon utasai számára, akik még ma tovább utaznának a krakkói II. János Pál Nemzetközi Repülőtérre” – közölte szerda este a légitársaság.

Nyitókép (illusztráció): Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images

#Baleset-bűnügy#kényszerleszállás#ferihegy#wizz air#bombariadó

Címlapról ajánljuk