Baleset-bűnügy

Videón, ahogy a letartóztatása után a rabszállítóban fenyegeti a rendőröket egy Veszprém megyei férfi

rtl.hurtl.hu

2022. július 11. 14:01

Közben az autó zárszerkezetét is megpróbálta megrongálni.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást a 32 éves férfi ellen, aki szállítás közben fenyegette a rendőröket, miközben megrongálta a rabszállító autó zárszerkezetét – írja az Ügyészség honlapja.

2022. június elején vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt vették őrizetbe azt a Veszprém megyei férfit, akit az ügyészség indítványával egyezően a Veszprémi Járásbíróság letartóztatott.

A letartóztatásának elrendelése után, szállítás közben, a férfi egyre agresszívabban viselkedett, nemtetszését fejezte ki a bíróság döntésével szemben, és emelt hangon szidta a kísérő rendőröket.

Miután elhelyezték a rabszállító autóban, a férfi megbilincselt kézzel rátámadt a rendőrökre, majd testi erejét felhasználva próbálta megütni a hivatalos személyeket, akik a ruházatánál fogva tartották vissza a folyamatosan szabadulni akaró elkövetőt.

A rendőrök végül le tudták fogni, majd elhelyezték  részében helyezték el, de férfi ekkor sem higgadt le. Az elkövető szállítás közben azt mondta a rabszállítóknak, hogy a kapcsolatai révén elintézi, hogy a rendőrök rokonainak a végtagjai eltörjék. Azt is mondta, hogy megöleti a rabszállítók családtagjait.

A férfi a fenyegetések során a rabszállító helyiség ajtaját folyamatosan rugdosta, illetve a könyökével, nagy erővel addig ütötte, amíg annak zárszerkezete megrongálódott.

Az azóta is letartóztatásban lévő férfit később a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az esetről a testkamerás felvétel is készült, amit a bíróság használni fog a bizonyítási eljárás során.

Nyitókép: ügyészség.hu

#Baleset-bűnügy#győr#rabszállító#erőszak#fenyegetés

Címlapról ajánljuk