Baleset-bűnügy

A japán rendőrség beismerte: súlyos hiányosságok vezettek a volt miniszterelnök megöléséhez

rtl.hurtl.hu

2022. július 9. 16:19

A választási gyűléseken enyhék a biztonsági intézkedések Japánban.

A japán rendőrség beismerte, hogy tagadhatatlan hiányosságok voltak az Abe Sinzóval kapcsolatos biztonsági intézkedésekben, írja az MTI. 

Mint arról beszámoltunk, Japán leghosszabb ideig hivatalban lévő egykori miniszterelnöke a közelgő japán felsőházi választások miatt kampányolt egy jelölt mellett a déli Nara városában, amikor lelőtték. A támadó, a 41 éves Tecuja Jamagami  hátulról nyitott tüzet az épp mikrofonba beszélő politikusra.

A választási gyűléseken néha igen enyhék a biztonsági intézkedések Japánban, ahol ritkák az erőszakos bűncselekmények és a lőfegyverekre vonatkozó előírások igen szigorúak, de egyesek úgy vélik, hogy az ország nyugati felében fekvő Narában elégtelenek voltak az intézkedések, tekintettel Abe Sinzó pályafutására.

Úgy gondolom, tagadhatatlan, hogy gondok voltak az Abe volt miniszterelnökkel kapcsolatos intézkedésekkel

 – jelentette ki a narai rendőrség főnöke, Onizuka Tomoaki, aki megígérte, hogy „maradéktalanul feltárják a problémákat, és meghozzák a szükséges intézkedéseket”.

 Amióta 1995-ben rendőrtiszt lettem, több mint 27 éves pályafutásom alatt nem soha nem éreztem ekkora lelkiismeretfurdalást, sem sajnálatot, mint most

– mondta Onizuka.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#abe shinzo#merénylet#rendőrség#hiányosságok

Címlapról ajánljuk