Baleset-bűnügy

A zene miatt légpisztollyal fejbe lőtte a zenészt a borsodi lagzi vendége, újabb három lövés után vérköpéses veréssel fenyegette meg

rtl.hurtl.hu

2022. július 6. 13:17

A 36 éves férfi éjfélre ittas állapotba került.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, aki egy borsodi kistelepülésen tartott esküvőn a násznép tagjaként vett részt a vacsorán. Éjfélre ittas állapotba került, és a nála lévő légpisztollyal célzott lövésekkel többször rálőtt a zenét szolgáltató férfira, mert zavarta a hangos zene, számolt be az ügyészség honlapján

A vádirat szerint a vádlott 2021 február végén egy borsodi kistelepülésen lévő családi háznál megrendezett lagziban a násznép tagjaként, mint meghívott vendég vett részt. Éjfél körül erősen ittas állapotba került, és a ház konyhaasztalánál ült úgy, hogy a mellette lévő széken volt letéve a tulajdonában lévő és általa a lagziba magával vitt légfegyver-lövedékkel töltött légpisztoly. Amikor a zenét szolgáltató férfi bement a konyhába azért, hogy a szekrényen lévő házimozi rendszerhez csatlakoztatott telefonon más zenét válasszon, a vádlott rászólt, hogy halkítsa le a zenét, majd kezébe vette a légpisztolyt és azzal ülő helyzetből a sértett fejére célzottan két lövést adott le.

Az egyik lövedék a sértett bal szemöldöke felett a homlokát találta el, míg a másik a bal füle mögött okozott sérülést. 

A férfi rögtön a vádlott felé fordult, így szembe kerültek egymással, erre viszont a vádlott további három lövést adott le a sértett irányába célozva. A lövedékek a férfi jobb könyökébe, mellkasfalába és hasfalába fúródtak.

A sértett kimenekült a házból az udvarra, majd visszament és kérdőre vonta a vádlottat, aki viszont megfenyegette, hogy úgy megveri, hogy vért fog köpni.

A légpisztoly lövések a sértettnek 8 napon belül gyógyuló felszínes lőtt sérüléseket okoztak, azonban a 8 napon túl gyógyuló sérülés elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, a légfegyver elkobzásával.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#esküvő#ittas#zenész

Címlapról ajánljuk