Baleset-bűnügy

Egy 14 éves fiú erőszakolhatott meg egy nőt egy klub vécéjében, a biztonsági őrök nem akartak rájuk nyitni

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 14:21

A támadó hamis személyi igazolvánnyal juthatott be egy éjszakai klubba Manchester, LMBTQ-szórakozóhelyeiről ismert gay village nevű városrészében. Nemi erőszak gyanújával vették őrizetbe, miután – a vallomások szerint – megtámadott egy nőt a szórakozóhely vécéjében.

A manchesteri rendőrség jelentése szerint múlt hét szerdán nem mindennapi szexuális támadást követtek el egy helyi szórakozóhelyen – számolt be az esetről a Daily Mail. Egy nőt és a barátait hajnalban megkörnyékezte egy tinédzser, majd drogot kínált nekik. A nő ezután bement a férfi vécébe a fiatal sráccal, ahol a tinédzser állítólag rárontott és megerőszakolta őt. 

A nő körülbelül húsz perccel később üzent a barátainak, hogy kérjenek segítséget, akik ezután riasztották a klub személyzetét. A helyszínen tartózkodó biztonsági őrök ekkor bár bementek a mosdóba, és látták ugyan, hogy két ember tartózkodik egy fülkében, mégsem nyitottak rájuk, hogy megakadályozzák az esetleges erőszakot.

Letartóztatták a nemi erőszakkal vádolt 14 éves fiút
Forrás: Gettyimages/ iunderhill

A rendőrségi jelentés szerint az áldozat barátai csak ezután fordultak a rendőséghez. Ekkor vették őrizetbe a 14 éves fiút, akit mostanra már szabadlábra helyeztek, viszont a nyomozás továbbra is folytatódik. A rendőrség úgy véli, hogy a tinédzser hamis igazolvánnyal jutotthatott be a klubba.

A manchesteri rendőrséget megdöbbentette az eset, szerintük az egyik legmeglepőbb a töténetben az, hogy a szórakozóhely biztonsági szolgálata nem értesítette őket azonnal, mikor tudomást szereztek az esetről.

Ha kisebb incidensről lenne szó, például ha csak meglöktek vagy megütöttek volna valakit, ami nem jár súlyos sérüléssel, akkor érthető, ha nem feltétlenül akarják bevonni a rendőrséget. Tekintettel azonban az eset súlyosságára, megdöbbentő, hogy nem kerestek meg minket azonnal, ehelyett a klub dolgozói az áldozat barátaira bízták ezt a feladatot. Ezzel elvéve a lehetőségét annak, hogy az elkövetőt a helyszínen őrizetbe vegyük és megtörténjen az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat

– mondta a rendőrség illetékese. A hatóságok szerint rendőrt kellett volna hívni annak ellenére is, hogy az áldozat úgy döntött, nem szeretné bevonni a rendőrséget, ugyanis a szórakozóhelynek kötelessége lett volna felvenni velünk a kapcsolatot.
 

A meghallgatás után azonnal felfüggesztették a klub engedélyeit. A testület kijelentette, hogy „aggódnak” a múlt szerdai megrázó incidens miatt.

Stephanie Williams, a klub ügyvédje elmondta, hogy megértik a történtek súlyosságát, és teljes körű vizsgálatot folytatnak. A szórakozóhely bezárásával kapcsolatban így nyilatkozott:

Együttműködünk a rendőrséggel és minden lehetséges segítséget megadunk a számukra. Ügyfeleink megértését és türelmét kérjük.

Nyitókép: Getty Images/ Doug Menuez

#Baleset-bűnügy#nemi#erőszak#manchester#14 éves#fiú#kiskorú

Címlapról ajánljuk