Baleset-bűnügy

Kizuhant az óriáskerékből egy fesztiválozó a Balaton Soundon

rtl.hurtl.hu

2022. július 1. 17:02

A férfi súlyos külső és belső sérüléseket szenvedett az esés következtében.

Csütörtökön késő este, 11 óra magasságában egy sérülthöz kellett riasztani a Balaton Sound egészségügyi szolgálatát. A fiatal férfi kiesett a fesztivál területén felállított óriáskerékből. A mentők pár percen belül kiérkeztek és miután stabilizálták a sérült állapotát, a feszitválozót pedig kórházba szállították – írja a Balaton Sound közleménye alapján a HVG.hu.

A fiatalf férfi egyedül szállt be az óriáskerék egyik gondolájába, majd menet közben átmászott a korláton. A fesztiválozó leesett a magasból. Az üzemeltetők szerint semmi nem utalt arra, hogy erre készül, nem lehetett megakadályozni.

Az óriáskerék, melyet egy önálló mutatványos szolgáltató cég üzemeltet, érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik, biztonsági ajtajai az ellenőrzés szerint megfelelően záródtak. Az óriáskerék bejáratánál és minden egyes kabinban több nyelvű felirat figyelmezteti a felhasználókat a szerkezet rendeltetésszerű használatára. A szolgáltató cég történetében hasonló eset még sosem történt

– írja a Balaton Sound közleménye.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az ATV Híradójának elmondta, hogy a férfi súlyos külső és belső sérüléseket szenvedett az esés következtében.

Nyitókép: Óriáskerék a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban 2019. július 6-án. MTI/Bodnár Boglárka

#Baleset-bűnügy#óriáskerék#balaton sound#fesztivál#fesztiválozó#kizuhant

Címlapról ajánljuk