Baleset-bűnügy

„A lányomon fitogtatta az erejét” – megszólalt az anya, akinek a 13 éves lánya iskolai bántalmazás miatt akart öngyilkos lenni

rtl.hurtl.hu

2022. június 27. 18:45

Az anya a Híradónak azt mondta, amikor számon kérte a lányát bántalmazó fiút, az csak nevetett az egészen. Az iskolában pedig nem léptek közbe elég hatékonyan, a lány pedig alkoholmérgezés segítségével próbált szabadulni tarthatatlan helyzetéből.

Halálra akarta inni magát, hogy ne kelljen elviselnie a megaláztatást tovább – ezt mondta édesanyjának az a 13 éves lány, akit az anya elmondása szerint hét hónapon keresztül bántalmazott az egyik osztálytársa egy budapesti iskolában. 

A szülők először az iskolához fordultak, ahol elmondásuk szerint a vitákról tudtak, a fizikai bántalmazásról azonban nem. Az anya feljelentést tett a rendőrségen, de ellene is vizsgálat indult, mert dühében megpofozta lánya bántalmazóját.

„Szerintem a lányomon fitogtatta az erejét” – mondta az RTL Híradónak az anya, a rendőrségi kihallgatás jegyzőkönyvét és lánya kórházi papírjait mutatva. Az anya azt kérte, arcát ne mutassuk. A kórházi zárójelentést az után kapták, hogy a lány elkeseredésében valahonnan alkoholt szerzett, és rosszullétig itta magát.


A lány öngyilkossági kísérlete miatt derült fény az elmúlt hét hónap borzalmaira az édesanya szerint. Egészen addig csak azt látták, hogy a lány máshogy viselkedik, tövig rágja a körmeit, csak feketében jár, és ütésnyomok vannak rajta. De mondani nem mondott semmit, sérüléseit pedig azzal magyarázta, hogy elesett vagy megütötte magát. Az anya felidézte:

„Elmondta, hogy szeptember óta van egy osztálytársa, egy nagyobb fiú, aki folyamatosan bántalmazza, és ez most már tettlegességig fajult, 

napi szinten pofozza, tornazsákkal veri, illetve könyvvel, lerúgta a lépcsőn, ami miatt a hátán sérülések voltak. Illetve folyamatosan az ütögetéstől volt kék-zöld.

A lány utólag elmondta azt is, hogy azért nem mert szólni senkinek, mert a fiú megfenyegette, hogy akkor még nagyobb verést kap. A szülők ekkor felkeresték az igazgatóhelyettest és az osztályfőnököt is.

A tanár és az igazgató azt mondta neki, hogy a bántalmazásról nem tudtak, de hogy a két gyerek között folyamatos konfliktus van, azt igen. A lánynak szaktanári intőt adtak, a fiúnak pedig igazgatóit, és az anya szerint a történteket nem gondolták súlyosabbnak egy gyerekcsínynél.

De a lány számára annyira nem volt az, hogy az utcára sem mert kimenni egy idő után. A fiú ugyanis a szomszédban lakott. Amikor az édesanya összefutott vele, megpróbálta kérdőre vonni.

Mi van akkor, ha a lányom tényleg öngyilkos lesz... és ő csak nevetett ezen a történeten.

Elkeseredésében felpofozta a fiút, így most már két ügyben nyomoz a rendőrség.

A Hintalovon Alapítvány pszichológusa szerint az iskolai bántalmazások esetébe sosem szabad arra hagyatkozni, hogy majd a gyerekek megoldják egymás között. Mindig szükség van az iskola segítségére is.

Teljesen egyedül érezheti magát ilyen helyzetben az áldozat amiatt, hogy ott vannak a felnőttek, akik látják, hogy sorozatosan mi történik vele, és mégsem tesznek semmit. Ez még a további segítségkérést is megakadályozhatja.

– mondta a Hintalovon szakértője. 

Az iskola és a fenntartó Dél-Budai Tankerületi Központ nem nyilatkozott a személyes adatok védelmére, valamint arra hivatkozva, hogy az ügyben még nem zárult le a vizsgálat.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!

#Baleset-bűnügy#iskola#bántalmazás#iskolai bántalmazás#bullying#öngyilkosság#rendőrség

Címlapról ajánljuk