Baleset-bűnügy

Megszólalt a honvédség a katona ügyében, aki meg akart erőszakolni egy várandós nőt Miskolcon

rtl.hurtl.hu

2022. június 23. 10:15

A 35 éves katona tagadja, hogy ő támadt a nőre.

Megválik a Magyar Honvédség attól a 35 éves katonától, aki pár nappal ezelőtt a földre tepert, és meg akart erőszakolni egy 30 év körüli várandós nőt Miskolcon, tudta meg a 24.hu. A lap arról érdeklődött a Honvédelmi Minisztériumnál, hogy felfüggesztették-e vagy kirúgták-e a szexuális erőszakkal gyanúsított férfit a történtek után.

A tárca sajtóosztálya közölte: a katona ellen a Központi Nyomozó Főügyészség büntető eljárást folytat.

A katona jogviszonyának megszüntetését azonnal kezdeményezte az állomány illetékes parancsnoka.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 30 körüli nő a munkahelyéről tartott hazafelé, amikor a katona követni kezdte, majd rátámadt. Egy lépcsőnél mögé lépett, hátulról átölelte, majd lehúzta a földre és a nyakánál fogva fojtogatni kezdte az áldozatát, hogy ne tudjon segítséget hívni.

A földön fekvő nő az erőszak ellenére is hangosan kiabált segítségért. Erre a férfi elkezdte a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben pedig földről felvett avart tömött a szájába, hogy elcsendesítse. A nőt ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, ezt tapasztalva a férfi elengedte a fejét és a száját, majd a nő mellkasára ült és miután az alsótestét lemeztelenítette, fogdosni kezdte a nemi szervét. A terhes nő folyamatosan ellenállt és eközben sikerült felhívnia a segélyhívó központot. Az elkövető ettől megijedt, abbahagyta a tettét, majd elvette a nő telefonját és táskáját – amelyeket később eldobott – és futva elmenekült.

Az őrizetbe vett férfi tagadta a tettét, és azt állítja, hogy nem ő követte el a bűncselekményt. Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

Az RTL Híradó riportjából az is kiderült, hogy a járókelők közül senki nem segített a megtámadott nőnek:


Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#magyar honvédség#nemi erőszak#miskolc

Címlapról ajánljuk