Baleset-bűnügy

Busz előtt büntetőfékező autós miatt vesztette eszméletét egy utas

rtl.hurtl.hu

2022. június 1. 12:32

Épp leszálláshoz készülődött az eset idején, elesett, és beverte a fejét. A büntetőfékező ellen vádat emeltek.

Vádat emeltek egy kaposvári férfi ellen, aki egy évvel korábban egy busz előtt fékezett le hirtelen, büntetési célzattal, és emiatt az egyik utas olyan nagyot esett, hogy elveszítette az eszméletét – közölte az ügyészség.

A férfi a vád szerint az úttesten gyalogolt, amikor elment mellette egy menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbusz. A meg nem nevezett férfi úgy ítélte meg, hogy a busz túl közel ment el hozzá.

Az ügyészség közlése szerint a „férfit felbőszítette a közlekedési szituáció”, ezért bepattant a közelben parkoló autójába, és a busz után hajtott. Az egyik megállónál érte utol, ahol káromkodva szidta a sofőrt, majd megelőzte, és 200 métert megtéve megállt az úttest jobb oldalán.

Amikor a busz közvetlenül mögé ért, hirtelen elé kanyarodott, vészfékezésre kényszerítve a buszsofőrt. Emiatt az egyik leszállni készülő idős utas elesett, beverte fejét, és eszméletét vesztette. A sofőr ezután elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség közzétette a busz biztonsági kamerájának felvételét az esetről. Az elesett férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, és felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását javasolták ellene.

Nyitókép: Facebook/Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#büntetőfékezés#vádemelés#busz

Címlapról ajánljuk