Baleset-bűnügy

„Patakokban ömlött a fejéből a vér” – hullámvasút-baleset történt a dunakeszi gyereknapon

rtl.hurtl.hu

2022. május 30. 12:39

Legalább négy embert vittek kórházba, a rendőrség büntetőeljárást indított.

Legalább három gyereket és négy felnőttet szállították kórházba vasárnap egy dunakeszi gyereknapról, ahol meghibásodott egy ott felállított hullámvasút – írta a Magyar Narancs a dunakeszi rendőrkapitányságra hivatkozva. A rendőrség közlése szerint a piciny hullámvasút feltehetően meghibásodás miatt vészfékezett, és az okozta a sérüléseket.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az RTL Híradónak elmondta, hogy a helyszínen egy kislányt és az édesanyját látták el könnyebb fejsérülésekkel, mindkettejüket a váci kórházba szállították.

Szemtanúk a Facebookon osztották meg, hogy mit láttak – írta a Budapest Környéke című lap. Egyikük elmondása szerint a hullámvasútnak „kiszakadt a kereke”, emiatt a szerkezet „megszorult”, és többen majdnem ki is estek belőle. A szemtanú hozzátette:

Sok gyerek (és) felnőtt lefejelte a vas keretet ami tartja a személyeket benne.

Egy másik hozzászóló, aki azt mondta, hogy az eset pont a szemük előtt történt, közölte:

Borzasztó volt látni a vérző fejű, orrú gyerekeket…egy anyukának patakokban ömlött a fejéből a vér.

Egy nő elmondta, hogy férje és fia éppen arra vártak, hogy felüljenek rá, amikor a baleset történt, és látták, hogy „leesett egy kerék, majd később, hogy alul el volt törve a vasállványzat”. A nő hozzátette:

Rémisztő látvány volt, a véres arcú hölgy, a fejükön sérült gyerekek, az egyik kislány sokkos állapotban volt szerintem.

Többen is elmondták, hogy a kocsik majdnem leestek a sínről.

Tonzor Péter, a DK helyi politikusa a Facebook-oldalán tett közzé videót a kérdéses hullámvasútról, közölve, hogy a felvétel „közvetlenül a baleset előtt készült”.


A vidámpark üzemeltetője később a Blikknek közleményben reagált a történtekre. Steingruber Pál egyéni vállalkozó elmondása szerint azután történt a baleset, hogy az egyik menet közben egy gyerek felállt, és jelezte, hogy ki akar szállni, és ekkor a szerkezetet irányító dolgozó benyomta a vészmegállítót. 

A hirtelen fékezés hatására egy ponton eltört egy összekötő a pályán, ezért kitört egy kerék és megbillent a szerelvény. Ezek miatt és a fékezés eredményezte hirtelen megállás miatt megütötték magukat az utasok. 

Nyitókép: Facebook/Tonzor Péter

 

#Baleset-bűnügy#dunakeszi#gyereknap#hullámvasút#sárkányvasút#baleset

Címlapról ajánljuk