Baleset-bűnügy

Egy részeg kiskunmajsai férfi autót akart lopni, de úgy elfáradt tolatás közben, hogy elaludt

rtl.hurtl.hu

2022. május 26. 13:00

A rendőrök próbálták meg felébreszteni.

Egy 69 éves asszony a kiskunmajsai otthonában tévézett, mikor arra lett figyelmes, hogy valaki elindította az udvaron álló autótjukat. Az incidens május 10-és este történt. A nő az ablakhoz sietett, hogy megnézze, ki ült az autóba, de a jármű már nem volt a helyén. 

Ijedtségében a telefonjáért sietett, hogy segítséget kérjen gyerekeitől. Végül fia értesítette a járőröket, akik pár perc elteltével ki is értek a helyszínre.

Mindenki meglepetésére a kertben találták az asszony autóját, benne egy alvó férfivel, aki feltehetően a sok sikertelen tolatási kísérletben fáradt el. Ugyanis kiderült, hogy a kocsitolvaj olyan részeg volt, hogy a hosszas próbálkozás ellenére sem tudott kijutni az udvarról – írja a Police.hu.

A manőverezések során kidöntött egy oszlopot, áthajtott a virágos kerten, majd fel a sziklakertre, ahol több kaspót is összetört, átment egy kertigépen, végül pedig ráhajtott a kukákra, melyeken fennakadt az autó. A járműben és az udvarban is jelentős, több mint 300 ezer forint kárt okozott az ügyetlen tolvaj.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy a 36 éves férfi korábban már két alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményeket 37 éves testvérével közösen. A duó fiatalabbik tagját a Kiskunmajsai Rendőrőrs nyomozói a tegnapi napon őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvétele és a lopások miatt. A férfinek kezdeményezték letartóztatását, rokona jelenleg szabadlábon védekezhet.

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#kiskunmajsa#lopás#autó#ittas#részeg

Címlapról ajánljuk