Baleset-bűnügy

Az információs rendszerbe a jogosultság keretei megsértésével történő bevitellel elkövetett védettségi igazolással való visszaélés bűntettel gyanúsítanak egy háziorvost

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 24. 15:30

Békés megyében.

Nyomozni kezdett a rendőrség egy Békés megyei háziorvos ellen, mert állítólag anélkül regisztrált kétszer is védőoltást egy jordán férfinek, hogy valójában beadta volna azokat, olvasható a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság keddi hírében.

Az orvos a gyanú szerint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) információs rendszerbe bejegyezte, hogy 2021 nyarán, három hét különbséggel kétszer beoltotta covid-19 elleni vakcinával a hozzá forduló férfit.

A jordán férfi 2022 januárjában kérte az egyik budapesti kormányablakban, hogy állítsanak ki részére védettségi igazolványt. Csakhogy kiderült, hogy a megadott oltási napokon nem is tartózkodott Magyarországon, ezért eljárás indult. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a háziorvost

az információs rendszerbe a jogosultság keretei megsértésével történő bevitellel elkövetett védettségi igazolással való visszaélés bűntettel gyanúsítja.

Nemrég szerepelt a hírekben egy kiskunsági doktornő, aki vírustagadó volt a helyiek szerint. A nyereségvágy mellett ez is motiválta arra, hogy a koronavírus elleni vakcina helyett sóoldatot adjon be az erre igényt tartó betegeknek is, akiket a maszkviselésről is próbált lebeszélni. Kamerák elhelyezésével buktatták le.

Nyitókép: Balázs Attila/MTI

#Baleset-bűnügy#covid-19#vakcina#védőoltás#csalás#visszaélés#békés megye

Címlapról ajánljuk