Baleset-bűnügy

Vírustagadó volt a kiskunsági doktornő, aki pénzért adott be sóoldatot oltás helyett

rtl.hurtl.hu

2022. május 23. 7:33

A helyiek szerint „a viselkedésébe kódolva volt valami égbekiáltó butaság”.

Csaknem két hónapja börtönben ül az a 70 éves doktornő, aki oltás helyett sóoldatot adott be legalább tizenhárom betegének. A nyomozás még zajlik, több esetre is fény derülhet.

A Blikk szerint az orvos, J. Johanna nem titkoltan vírustagadó, de a pénzszerzés is indokolta tettét. Betegeitől pénzt kért azért, hogy a sóoldat beadása után kiállítsa a hivatalos igazolást arról, hogy szabályosan megkapták a vakcinát, így ők hozzájuthattak a védettségi igazolványhoz. A lebukásához az egyik páciens elszólása vezethetett. Miután felmerült a visszaélés gyanúja, a hatóságok kamerákat helyeztek el a rendelőben, ez igazolta a gyanút. A doktornőt és asszisztensét is a rendelőben fogták el.

J. Johanna egy alföldi kisvárosban praktizált. Az ott élők közül volt, aki azt mondta a Blikknek, hogy „a doktornő viselkedésébe kódolva volt valami égbekiáltó butaság”. Egy nő azt mondta, hogy férje szívbajára az orvos gyógyteát és narancsitalt javasolt injekció helyett, mondván, a sok gyógyszer csak megöli a betegeket. A férj nem lett jobban, ezért elmentek Kiskunhalasra, ahol egy injekcióval rendbe hozták.

A doktornő és asszisztense lakásán, illetve a rendelőben a nyomozók több mint 3 millió forintot, 1000 eurót, telefonokat és laptopokat, valamint két autót is lefoglaltak. A Blikk a cikk végén utal arra, hogy az orvos Jánoshalmán praktizálhatott: azt írják, az ország több pontjáról is érkeztek betegek, hogy hamis igazolást kapjanak az oltás beadatásáról.

Illusztráció: MTI / Rosta Tibor

#Baleset-bűnügy#oltás#vírustagadó#orvos#csalás

Címlapról ajánljuk