baleset-bűnügy

Örökre eltilthatják a vezetéstől a 8-as főút rémét – videón a hajmeresztő ámokfutás

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 20. 12:36

Egy motoros vette videóra, ahogy az őt szabálytalanul megelőző audis a többi autós életét veszélyeztetve szlalomozott záróvonalon, szembejövő sávokon keresztül-kasul.

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki tavaly nyáron, a 8-as főúton hajtott végre szabálytalan és veszélyes manővereket, és csak a többi sofőrön múlt, hogy nem következett be baleset, olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség pénteki sajtóközleményében.

A vádirat szerint a férfi 2021. június 27-én délután Városlőd külterületén, a 8-as számú főút 74. kilométerszelvényénél Veszprém felől Ajka-Bakonygyepes irányába hajtott. A vádlott az előzni tilos tábla és a kettős záróvonal ellenére megelőzte az előtte haladó motorost, majd hosszasan a szembejövő két forgalmi sávban haladt tovább, ezzel hirtelen irányváltásra kényszerítve négy szembejövő, szabályosan haladó személygépkocsit, akik a frontális ütközést csak gyors sávváltásokkal tudták elkerülni.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy az elkövető pszichológiailag alkalmatlan a járművezetésre

–áll az ügyészségi közleményben.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság/police.hu

A férfi ráadásul egy korábbi bűncselekmény miatt próbára bocsátás hatálya alatt állt, azért az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a korábbi eljárást egyesítse a mostani ügyhöz, és az elkövetővel szemben halmazati büntetésül börtönbüntetést szabjon ki. 

Az ügyészség azt is indítványozta, hogy a férfit tiltsa el a bíróság a közügyek gyakorlásától, és végleges hatállyal vegyék el a jogosítványát is.

A történteket a szabálytalanul megelőzött motoros sisakkamerája vette videóra, a sokkoló felvételen jól látszik, hogy a szürke színű, Audi A6-os többször is életveszélyes helyzetbe sodorta a többi közlekedőt, autósokat, motorosokat egyaránt.


A rendőrök két napon belül el is fogták és gyanúsítottként hallgatták ki a 36 éves Ajka-környéki férfit, vezetői engedélyét pedig azonnal elvették. 

Nyitókép: JHon/YouTube

#baleset-bűnügy#ámokfutó#8-as főút#ajka#vádemelés

Címlapról ajánljuk