baleset-bűnügy

Videó: klopfolóval verte szét az automatákat Kelenföldön az agresszív fiatal

rtl.hurtl.hu

2022. május 19. 13:33

Ittas volt, elmenekült, de elkapták.

A vád szerint egy 24 éves férfi tavaly áprilisban Újbudán, a Kelenföldi pályaudvarnál és az Etele téren egy húsklopfoló bárddal több csomag-, illetve jegykiadó automatát, valamint egy hirdetőtáblát is megrongált. A férfi a rongálással összesen több mint 2 millió forint kárt okozott, számolt be az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a 24 éves férfi 2021. április 5-én hajnalban a XI. kerület, Kelenföldi pályaudvar aluljárójában ittasan, egy húsklopfoló bárddal betörte több jegykiadó automata kijelzőjét, valamint egy csomagautomata kijelzőjét és érintőképernyőjét. A vádlott továbbá a pályaudvar területén egy hirdetőtábla üvegfelületét, valamint az Etele téren egy csomagkiadó automata érintő képernyőjét is betörte. A vádlott dühöngő, agresszív magatartását a buszvégállomás biztonsági szolgálata észlelte, majd amikor követni kezdték a vádlottat, az futva elmenekült.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit rongálás bűntettével, illetve vétségével vádolja. A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a vádlottal szemben büntetővégzéssel börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.


Nyitókép: Magyarország Ügyészsége / YouTube

#baleset-bűnügy#kelenföldi pályaudvar#húsklopfoló#rongálás

Címlapról ajánljuk