baleset-bűnügy

Kiskorúnak is árulta a dizájnerdrogot egy Nógrád megyei nő

rtl.hurtl.hu

2022. május 16. 15:47

A 30 éves nő ellen most emeltek vádat, fegyházbüntetést kaphat.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt  azzal a 30 éves Nógrád megyei nővel szemben, aki gyermekeknek is értékesített kábítószert.

A 30 éves nő 2021. január és júniusa között otthonából értékesített kábítószert rendszeres vásárlóinak. Több felnőttnek és egy kiskorú gyermeknek is adott el drogot, alkalmanként kétezer forintért. A kiskorú a kábítószert elfogyasztotta 

írja a Nógrád Megyei Főügyészség.

A nőnél végzett házkutatás során a rendőrök 11 alufóliába tekert etil-hexedront foglaltak le, ami kábítószernek minősül. A Balassagyarmati Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat ellene.

A nő egyik visszatérő felnőtt vásárlójának és a 18. életévét be nem töltött kuncsaftjának a csekély mennyiséget meghaladó kábítószer birtoklásának vétsége miatt kell felelnie a bíróság előtt.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlottak beismerik a bűncselekmény elkövetését, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, a nővel szemben 5 év fegyházbüntetés és 5 év közügyektől eltiltás, a felnőttkorú fogyasztóval szemben 200 óra közérdekű munka, míg a fiatalkorú esetében 1 év próbára bocsátás és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

 

 

#baleset-bűnügy#ügyészség#díler#fegyház#kiskorú#drog

Címlapról ajánljuk