Baleset-bűnügy

Videón, ahogy az édesanya 10 hónapos csecsemőjével a hátsó ülésen becsapódik a közútkezelő energiaelnyelőjébe

rtl.hurtl.hu

2022. május 13. 12:51

Egy egyenes, távolról is jól belátható szakaszról volt szó.

A közútkezelő szigetszentmiklósi mérnöksége az M6-os fővároshoz közeli szakaszán a belső sávban végzett mozgó terelés mellett szemétszedési munkákat az elválasztósávban – írta a Magyar Közút az Instagram-oldalán. Hozzátették, hogy a munkaterület előtt két lépésben 80-as, illetve 60-as sebességkorlátozást vezettek be, amire külön előjelző autók hívták fel a figyelmet, útszűkületre, sávelfogyásra figyelmeztető táblák is kint voltak, illetve a dolgozókat védő energiaelnyelő modulon is minden villogót használtak a szakemberek. Ráadásul egy új digitális, távolról is jól látható kijelző is működött a gépen, illetve még korábban az autópálya felett található digitális táblán is jelezték, hogy munkákat végeznek.

A szemétszedést a szakemberek egy jól belátható, egyenes szakaszon végezték, így nem csoda, hogy sokan időben besoroltak, néhányan viszont az utolsó pillanatig kivártak, hogy kikerüljék a közútkezelő járművét. 

Az egyik kisteherautó is ugyanezt a manővert hajtotta végre, a mögötte lévő autónak viszont már nem volt esélye és belecsapódott az energiaelnyelőbe. Ezt a gépre telepített kamera végig rögzítette, és az egészet kirakták a közútkezelő Instagram-oldalára.


Szerencsére az energiaelnyelő tökéletesen működött, így szinte hihetetlen, de nem sérült meg senki, sem a közútkezelő kollégái, sem pedig a járműben, a gyermekével utazó édesanya.

A szakemberek egyébként felhívták a figyelmet, hogy a 60-as sebességkorlátozásnál inkább 80-100 kilométerperóra körüli tempóval mentek el a munkaterületnél az autók. 

Ezek után nem meglepő, hogy havonta átlagosan 2 energiaelnyelőt törnek össze a figyelmetlen sofőrök.

Az esettel a 18 órakor kezdődő Híradóban is részletesen foglalkozunk, ahol azt is megtudhatják, mit mond a vezetéstechnikai szakértő.

Nyitókép: Magyar Közút / Instagram

 

#Baleset-bűnügy#magyar közút#baleset#energiaelnyelő

Címlapról ajánljuk