Baleset-bűnügy

Berki Krisztián feltételezett dílere tagadja bűnösségét, azt állítja, soha nem adott drogot a celebnek

rtl.hurtl.hu

2022. május 12. 16:47

Az ügyvédje szerint a férfi az edzőteremből ismerte Berki Krisztiánt, de miután asztalosként dolgozik, egy gardróbszekrény elkészítése miatt is beszéltek egymással. 

Ismerte Berki Krisztiánt, de soha nem adott el neki kábítószert – ezt mondta annak a férfinak az ügyvédje, akit az egykori sportoló, médiaszereplő halála után fogtak el a rendőrök. Berki Krisztián holttestét múlt hét pénteken találta meg a lakása erkélyén a kislánya. Drog is volt a lakásban, ezután indult nyomozás, és fogták el a vecsési férfit. 

A gyanú szerint Berki Krisztián többször is vásárolhatott tőle drogot.

Úgy tudjuk, hogy a gyorsteszt alapján a vecsési házban is találtak kokaint és marihuánát is. Az ügyészség indítványozta az elfogott férfi letartóztatását.

„A gyanúsított büntetett előéletű, korábban is ilyen, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt volt büntetve. Emellett a nyomozás kezdeti szakaszban van, és a bizonyítás megnehezítése is fennáll” – fogalmazott Bagoly Bettina ügyészségi szóvivő. (A gyanúsított tagadásáról korábban beszámolt a 24.hu is.)

Információink szerint a gyanúsított korábban kilenc év börtönt kapott. Ebből a büntetéséből 2015-ben szabadult. Ügyvédje szerint fogyasztó, de sosem adott el drogot Berki Krisztiánnak.

Parti Ágnes ügyvéd az RTL Híradónak azt mondta: védence azt nem vitatta, hogy ő saját maga fogyasztott, de kereskedelemről szó se volt.

Az ügyvéd szerint az edzőteremből ismerték egymást, emellett az asztalosként dolgozó férfi egy gardróbszekrény elkészítése miatt volt korábban kapcsolatban Berkivel.

A kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfi délután bűnügyi felügyeletbe került. Nem hagyhatja el Budapest és Pest megye területét. Úgy tudjuk, a bíróság egyelőre csak a kábítószer-birtoklást látta megalapozottnak. Az ügyészség fellebbezett.

A Híradó riportja:

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Baleset-bűnügy#berki krisztián#díler#gyanúsítás

Címlapról ajánljuk