baleset-bűnügy

Csaknem kisiklattak egy vonatot a vágányzárat kiiktató tinédzserek Mosonmagyaróváron

rtl.hurtl.hu

2022. május 9. 14:18

Még egy kénsavas tartálykocsit is ki akartak nyitni. A rendőrség keresi őket.

Vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ismeretlen fiatalokkal szemben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy vasúti rendezőben balesetveszélyes helyzetet idéztek elő – közölte a police.hu oldalon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A közlemény szerint április 8. és 17. között a fiatalok több alkalommal megjelentek Mosonmagyaróváron a Motim Zrt. által használt vasúti rendezőben.

Egy esetben a váltót elmozdítva kiiktatták a vágányzárat. Ennek következtében egy esetlegesen érkező vonat kisiklott volna.

Másik alkalommal a vasúti síneken álló, kénsavval töltött tartálykocsi tetejére felmásztak és próbálták annak tartályát kinyitni.

A rendőrség keresi a fiatalokat és a lakosság segítségét kérte az elfogásukhoz. Aki a képen látható személyeket felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon (9200 Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 8.), vagy névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

Nyitókép: police.hu

#baleset-bűnügy#rendőrség#vonat#kisiklás#tinédzserek

Címlapról ajánljuk