Baleset-bűnügy

Újabb baleset történt egy vasúti átjáróban, pedig működött a sorompó

rtl.hurtl.hu

2022. május 3. 15:43

Idén már tizennyolcan haltak meg hasonló balesetben.

Személyvonat sodort el egy gépkocsit Szászberek és Jászalsószentgyörgy között, a 32-es út 54-es kilométerénél – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A vasúti átjáróban történt balesetben egy ember súlyosan megsérült. A helyszínelés idejére a rendőrség teljes útlezárást rendelt el, kerülni Jászladány irányába lehet.

A Mávinform szerint a Szolnokról negyed kettőkor Vámosgyörkre elinduló személyvonattal ütközött össze a gépkocsi Szászberek közelében. Az ütközés következtében a Bz motorvonat egyik tengelyével kisiklott, de az utasok közül senki nem sérült meg. A baleset idején a fény- és félsorompó rendben működött.

Várhatóan késő estig szünetel a vonatközlekedés Újszász és Jászladány között, ezért pótlóbusz szállítja az utasokat; a Szolnok-Újszász-Vámosgyörk vonalon késésekre kell számítani.

Áprilisban több, köztük halálos kimenetelű baleset is történt vasúti átjárókban. A MÁV még külön kampányt is indított, a mozdonyvezetők pedig éppen ma, kedd délután tették közzé az autósoknak e tárgyban írt nyílt levelüket

Idén eddig már 35 ilyen baleset történt vasúti átjáróban. Ezekben tizennyolcan haltak meg, többen, mint tavaly egész évben.


Nyitókép: Autó halad át a vasúti átjárón a XV. kerületi Szerencs utca és Elem utca kereszteződésénél 2022. április 11-én. – Fotó: Kovács Attila / MTI

#Baleset-bűnügy#vonat baleset#vasúti átjáró

Címlapról ajánljuk