Baleset-bűnügy

Bírókat, rendőröket és ügyészeket akart ölni egy férfi, vádat emeltek ellene

rtl.hurtl.hu

2022. május 2. 10:38

Az a meggyőződés alakult ki benne, hogy meg akarják őt fosztani a vagyonától.

Vádat emeltek az ellen a Komárom-Esztergom megyei férfi ellen, aki tavaly nyáron azt tervezte, hogy a hatóságok tagjai közül több embert megöl – közölte az ügyészség. 

A mentális problémákkal küzdő, személyiségzavarban szenvedő és rendszeres kábítószer fogyasztó férfiban az a téves meggyőződés alakult ki, hogy a vele szemben eljáró hatóságok tagjai meg akarják fosztani a vagyonától. Emiatt elhatározta, hogy

bosszút áll a bírókon, ügyészeken, rendőrökön és a gyámügyeseken.

Szándékáról több alkalommal beszélt a pártfogójának is, elmondta neki, hogy lőfegyvert, lőszereket vásárolt, a gyilkosságokkal pedig a közvélemény figyelmét akarta felhívni arra, hogy a bíróság senkit ne helyezzen gyámság alá.

Az elkövető az édesanyját is megöléssel fenyegette, továbbá az őt előállító rendőrök jelentős mennyiségű kábítószert, kristályt találtak a ruházatában.

A főügyészség emberölés előkészületének bűntette, kábítószer birtoklásának bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

#Baleset-bűnügy#vádemelés#ügyészség#bíróság

Címlapról ajánljuk