Baleset-bűnügy

Felfegyverkezve várta kollégáit a rendőrből lett pécsi bankrabló – megszólalt a családja

rtl.hurtl.hu

2022. április 29. 6:45

A háromgyermekes Igor két és fél éven keresztül bujkált.

Ahogy mi is megírtuk, elfogták Pécsett azt a férfit, aki legalább két bankrablást követhetett el, és csak egyet ismert el. A Blikk most arról ír: a környezetéből senki nem értette, miért szánta el magát bankrablásra a rendőrként dolgozó családapa, aki Pécs egyik kertvárosában élt. Két és fél évig bujkált.

„Ellepték a rendőrautók szerda reggel az utcát, hat órán keresztül itt voltak a nyomozók. Igornak három gyermeke is van, az ikrek másodikosok, a nagyobbik fia pedig hetedik osztályos. A párja az egyik energiaszolgáltatónál dolgozott, és tisztességesen nevelték őket. Látszólag semmire nem voltak rászorulva, érthetetlen számomra, hogy miért rabolta ki a takarékot” – mondta a lapnak az egyik szomszéd.

A férfi felesége csak annyit mondott a lapnak, hogy már elváltak, és a férfi elfogása idején nem volt otthon. Az ügyészség közleménye szerint a gyanúsított a rendőrségi nyilvántartási rendszerben hatáskörét túllépve, célirányosan rákeresett a rablás miatt indult eljárás ügyiratára, és abból iratokat töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról.

Elfogása előtt engedély nélkül elvitt hat darab lőszert és szolgálati maroklőfegyverét, és magánál tartotta.

A pécsi esettel az RTL Híradó is foglalkozott:

Nyitókép: TEK

#Baleset-bűnügy#pécs#bankrablás#rendőr#lőszer#szomszéd#feleség

Címlapról ajánljuk