Baleset-bűnügy

Éveken át bántalmazta beteg feleségét és gyerekeit a „tekintélyelvű” Veszprém megyei férfi

rtl.hurtl.hu

2022. április 29. 12:38

Testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak, zaklatás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette a vád.

„Tekintélyelvűség” uralkodott abban a családban, ahol az apa ellen vádat emelt a Pápai Járási Ügyészség testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak, zaklatás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt – olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség pénteki közleményében.

A férj rendszeresen lealacsonyító, az emberi méltóságot súlyosan sértő kifejezésekkel illette a feleségét, de volt, hogy bántalmazta is az asszonyt. Miután 2006-tól megromlott a viszonyuk, sokat vitatkoztak, a férfi pedig ragaszkodott ahhoz, hogy családja betartsa a döntéseit.

A viták oka általában a feleség jelentéktelen mulasztása, figyelmetlensége volt, melytől a férfi ingerültté vált, és leggyakrabban tenyérrel arcon ütötte a nőt, de az is előfordult, hogy ököllel ütötte, megrúgta, írja az ügyészség közleménye.

A verbális és fizikális bántalmazás az után is folytatódott, hogy a sértettnél súlyos betegséget állapítottak meg, sőt a múlt év szeptemberétől egyre gyakoribbá váltak a verések.

A nő nem védekezett, mert attól a férje csak még agresszívebbé vált, utóbb pedig az egészségi állapota sem tette lehetővé, hogy ellenállást tanúsítson.

A sértettnek a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A jelenleg kamaszkorú gyermekek a házuk adottságai miatt többnyire fültanúi voltak édesanyjuk szidalmazásának, becsmérlésének, de előfordult, hogy a vádlott maga számolt be arról, hogy megverte az édesanyjukat, mert nem fogadott szót.

A kiskorú sértettek tartottak a férfitól, a kéréseit ellentmondás nélkül teljesítették, a szüleik konfliktusába pedig nem avatkoztak be, és rendszerint arra kérték édesanyjukat, hogy tegye azt, amit apjuk kér tőle. Az elkövető a három gyermek nevelése során is alkalmazott testi fenyítést, de olyan is előfordult, hogy az egyik hazugságon fogott gyermekét megütötte, leköpte, és a nyakánál fogva rángatta.  

Nyitóképünk illusztráció: Getty Images

#Baleset-bűnügy#bántalmazás#erőszak#bíróság#veszprém megye#családon belüli erőszak

Címlapról ajánljuk