Baleset-bűnügy

Tizenhárom évet kapott a csorvási férfi, aki megölte az anyját

rtl.hurtl.hu

2022. április 28. 13:42

A 42 éves férfi dühös volt az anyjára, aki nem engedte, hogy elköltözzön tőle. Figyelem, felkavaró történet!

Jogerősen tizenhárom év börtönre ítélték azt a csorvási férfit, aki 2020 nyarán 49 késszúrással megölte az édesanyját – tudósít az MTI.

A Gyulai Törvényszék közlése szerint az emberöléssel vádolt 42 éves férfi az anyjával élt, aki ragaszkodásával és gondoskodásával teljesen az irányítása alá vonta őt. A férfi el akart költözni, önálló életre és társra vágyott, de az anyja ezt nem engedte.

2020. július 16-án reggel az anya a számítógép előtt ült, amikor a vádlott elkérte tőle az albérlőik telefonszámát. Az anya szóvá tette a fiának, hogy „miért nem tud várni”, majd, miközben felírta a telefonszámokat, a fia által flegmának gondolt megjegyzéseket tett.

A férfi ezen feldühödve többször megütötte az anyját, majd magához vett egy disznóvágáshoz használt kést, amivel negyvenkilencszer megszúrta. A holttestet az udvaron ásott gödörbe temette, majd megreggelizett, és miután arra jutott, hogy úgysem fogja megúszni a gyilkosságot, bevallotta a tettét a rendőrségen.

A kirendelt védő a férfi súlyos személyiségzavarára, az édesanyjával való terhelt kapcsolatára és a beismerő vallomására hívta fel a figyelmet. Az utolsó szó jogán az elkövető azt mondta, nagyon megbánta, amit tett.

Nyitókép: MTI / Donka Ferenc

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#emberölés

Címlapról ajánljuk