Pásztorbotjával vert halálra egy csordást egy 16 éves fiú és két 14 év alatti társaRátérdeltek, miközben a „meghalsz kutya” kifejezést kiabálva együtt bántalmazták a magatehetetlen áldozatot.
Baleset-bűnügy

Pásztorbotjával vert halálra egy csordást egy 16 éves fiú és két 14 év alatti társa

rtl.hurtl.hu

2022. április 22. 13:21

Rátérdeltek, miközben a „meghalsz kutya” kifejezést kiabálva együtt bántalmazták a magatehetetlen áldozatot. 

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt ítélt el három – egymással rokoni kapcsolatban álló – fiatalkorút a Miskolci Törvényszék, számolt be az ügyészség honlapján

Az elkövetéskor 16 éves – lakásotthonból megszökött – fiatalkorú vádlottat 10 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték, míg 14 év alatti társaival szemben 4-4 év javítóintézeti nevelést rendeltek el. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a börtönbüntetés jelentős súlyosítása mellett a vádlottak bűnösségének csoportosan elkövetett kifosztás bűntettében történő megállapítását is indítványozta.

A borsodi kisvárosban lakó, egymással rokoni kapcsolatban álló, rendezetlen családi körülmények között élő elkövetők naponta találkoztak. 2018 augusztusának végén ismerkedtek meg a csordásként dolgozó sértettel, akiről tudták, hogy egy lakókocsiban él. Néhány nappal később felkeresték a férfit a lakóautójában, ahol mindannyian alkoholt fogyasztottak. Az elfogyasztott italtól a sértett súlyos fokú alkoholos állapotba került. Késő délután a fiatalok segítettek a férfinak az állatok terelésében, miközben nézeteltérés alakult ki közöttük. Az alkohol miatt a sértett nehezen érthető beszéddel kezdte szidalmazni a fiúkat, akik emiatt kinevették. Amikor a férfi szó nélkül a legidősebb vádlott irányába indult, ő a nála lévő 140 cm hosszú pásztorbottal ütéssel válaszolt. A sértett az ütések következtében arccal a földre esett.

Ekkor a másik két fiatal is ütni, taposni, kezdte a részeg férfit, és rátérdeltek, miközben a „meghalsz kutya” kifejezést kiabálva együtt bántalmazták tovább a magatehetetlen, védekezésre képtelen áldozatot. 

A fiatalok  tettüket csak akkor hagyták abba, amikor a sértett már nem mozgott. Ezt követően a legidősebb vádlott a még életben lévő férfi zsebéből kivette a pénztárcát a benne lévő 650 forint készpénzzel, majd a 250 méterre lévő lakókocsiból körülbelül 3000 forint értékben különféle élelmiszereket tulajdonítottak el. A sértett testén feltárt nagyszámú sérülés olyan súlyos volt, hogy az időben érkező szakszerű segítség sem tudta volna megmenteni az életét.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés céljából fellebbeztek. Az ügyészség a vagyon elleni bűncselekmény eltérő minősítése és a börtönbüntetés súlyosítása végett nyújtott be fellebbezést. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a vádhatóság fellebbezését fenntartotta. Az ügyben a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla határoz.

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#pásztor#csordás

Címlapról ajánljuk