Baleset-bűnügy

Szándékosan letörte páciensei fogait egy wisconsini orvos, hogy drága kezelést kérjenek tőle

rtl.hurtl.hu

2022. március 17. 10:16

Ötször több koronát tett fel mint más fogorvosok. A módszerrel csaknem hétmillió dollárt keresett.

Bűnösnek találtak egy wisconsini fogorvost, aki szándékosan rongálta meg páciensei fogait annak érdekében, hogy növelje a bevételeit – írta a Guardian. A módszerből milliókat halmozott fel. 

Az ügyészek szerint a 61 éves Scott Charmoli rendszeresen és szándékosan fúrta ki vagy törte le ügyfelei fogait azért, hogy további megbízásokat szerzzen magának. A fogorvos 2014-ben 1,4 millió dollárt keresett 434 fogkorona beépítésével, de 2015-ben már 2,5 millió dollárra nőttek a bevételei, miután több mint ezer koronával volt dolga. 

A fogorvos módszere az volt, hogy mutatott egy röntgenfelvételt a pácienseknek az egészséges fogaikról, de meggyőzte őket, hogy az egyik fog valójában egészségtelen. A betegek hittek neki, így Charmoli megfúrta, majd eltörte az egészséges fogat, aztán egy újabb röntgent készített és ezt a felvételt küldte el a biztosítónak, hogy igazolja a koronafelhelyezés szükségességét. Volt olyan páciens, akit egyszerre két koronára is rábeszélt így az orvos. 

„Túlzónak tűnt, de nem tudtam jobbat. Ő volt a szakember. Csak bíztam benne"– mondta Todd Tedeschi, az egyik korábbi beteg. 

A biztosítótársaság egyik vezetőjének tanúvallomása szerint míg egy átlagos wisconsini fogorvos 100 páciensenként kevesebb mint hat koronát rakott fel, addig Charmoli 32-t.

2020 végére a Charmoli több mint 6,8 millió dollár értékű vagyonnal rendelkezett. A büntetőeljárásban ártatlannak vallotta magát. 

Tette egyébként akkor derült ki, amikor 2019-ben eladta fogorvosi rendelőjét. Az iratokat ugyanis ott hagyta, az akták átnézése közben pedig az új tulajdonosok észrevették a Charmoli által végzett koronakezelések magas arányát és jelentették az esetet a hatóságoknak.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Getty Images

#Baleset-bűnügy#Külföld#fogorvos#csalás#korona

Címlapról ajánljuk