Baleset-bűnügy

Kukából kivett poharakból itathatták a nézőket több magyar moziban

rtl.hurtl.hu

2022. február 19. 12:07

Diákmunkások károsították meg ezzel a mozibüfé üzemeltetőjét a Miskolci Pláza mozijában, a rendőrség nyomoz az ügyben. 

Gyomorforgató módszerrel csaltak az üdítőkkel a Miskolc Pláza Cinema City mozibüféjében dolgozó diákmunkások – adta hírül a Blikk. Titokban kivették a szemétbe dobott popcornos és nachosos dobozokat, valamint az üdítős poharakat, majd elöblítették és újra felhasználták őket. A cikkből nem derül ki, hogy ez pontosan mikor történt, de van rá utalás, hogy még a koronavírus-járvány előtt.

A trükk azért jövedelmezett nekik, mert főnöküknek az eladott ételcsomagolások és papírpoharak után kellett elszámolniuk. Azzal is szaporították bevételeiket, hogy akciós menüket ütöttek be a gépbe, de teljes áron adták el, a különbözetet pedig eltették.

Üzelmeiket a miskolci moziban elhelyezett kamerák leplezték le, a rendőrség csalás miatt nyomoz az ügyben.

A lap információi szerint az ország más városaiban is éltek a mozibüfékben az újrahasznosítós módszerrel.

A Blikk úgy tudja, van, ahol már lezárult a nyomozás, és a vétkesek ügyészségi megrovást kaptak a kukázós gyakorlatért. Az enyhének tűnő büntetés oka, hogy az okozott kár megoszlik az elkövetők között, így egy emberre csak 100-200 ezer forintos csalási érték jut, miközben a büféüzemeltetőnek milliós kiesést okozott a csalás.

Miskolcon még tart a nyomozás, az egyik elkövető beismerő vallomást tett. Az illető ügyvédjén keresztül azt üzente a lapnak, hogy „rettenetesen szégyelli” az esetet, ami jópofa diákcsínynek tűnt, amikor elkövették.

A Cinema City tagadta, hogy ilyen eljárás zajlana, azt írták, hogy kiemelten kezelik a mozilátogatók és a dolgozók biztonságát is.

Nyitókép: MixMedia/Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#mozi#büfé#csalás#trükk#popcorn#üdítő

Címlapról ajánljuk