Baleset-bűnügy

10 éves kisfiútól zsarolt ki intim képeket egy 16 éves zamárdi fiú, majd elküldte azokat a gyerek ismerőseinek

rtl.hurtl.hu

2022. február 18. 12:30

Más sértetteket összesen kétmillió forinttal károsított meg.

A Pécsi Járásbíróság 2022. február 18-án elrendelte annak a 16 éves zamárdi fiatalnak a letartóztatását, akit több bűncselekménnyel is gyanúsítanak a pécsi nyomozók, számolt be a Police.hu.

A gyanú szerint a fiatalkorú 2019 augusztusa és 2021 novembere között egy internetes oldalon videókártyát hirdetett eladásra. A hirdetésre több vevő is jelentkezett, akik elutalták a vételárat, azonban a terméket nem kapták meg, és az általuk elutalt pénzt se kapták vissza. A nyomozás során a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható fiút február 15-én Zamárdiban fogták el a rendőrök, majd előállították a Pécsi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A pécsi nyomozók országos koordináció keretében zajló nyomozás eredményeképpen eddig 18 rendbeli csalás elkövetésével gyanúsítják a fiatalt, azonban nem kizárt, hogy a sértetti kör bővülni fog. A csaló több mint kétmillió forinttal károsította meg a sértetteket.

A nyomozók továbbá azzal is gyanúsítják a fiatalkorút, hogy 2021 januárjában feltörte egy 10 éves kisfiú internetes játékprofilját. Ezután zsarolni kezdte a gyermeket azzal, hogy akkor kapja vissza a profilját, ha szexuális tartalmú felvételeket küld magáról. 

A gyerek hiába teljesítette ezt, a hozzáférést továbbra sem kapta vissza, sőt az általa küldött felvételeket a gyanúsított a sértett közösségi médiás profilját feltörve elküldte azokat a 10 éves fiú több ismerősének.

Az eset kapcsán információs rendszer vagy adat megsértése, gyermekpornográfia, valamint szexuális erőszak elkövetése miatt is nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

 

#Baleset-bűnügy#zsarolás#internetes játék#szexuális erőszak

Címlapról ajánljuk