Baleset-bűnügy

Húsklopfolóval leütötte, majd brutálisan megverte női főbérlőjét egy debreceni férfi

rtl.hurtl.hu

2022. február 18. 14:21

Indokolatlanul, kirívóan durván és kitartóan bántalmazta a sértettet.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség börtönbüntetése súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak, akit az általa bérelt lakás tulajdonosát súlyosan bántalmazta, számolt be az ügyészség honlapján

A Debreceni Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette miatt 2 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, aki 2018. nyarán a megyeszékhelyen bérelt lakást a sértettől. Novemberben a lakástulajdonos nő ott kereste fel, hogy átvegye tőle a bérleti díjat. Nem sejtette, hogy bérlője őt gyanúsítja a lakásban tárolt készpénzének ellopásával. Gyanútlanul társalgott vele,

amikor a férfi minden előzetes felhívás vagy kérdőre vonás nélkül egy húsklopfolóval rátámadt, és annak tompa részével többször is megütötte a fejét. 

Az asszony az ütések erejétől a padlóra zuhant. Támadója ezután a felsőtestét rugdosta, majd egy ruhafogas márványkorongból készült talprészével több alkalommal a felsőtestén megütötte.

A vádlott csak ezután hagyott fel a bántalmazással és közölte az indokát. Felszólította a sértettet, hogy a lakásból eltűnt készpénzét haladéktalanul adja vissza, mivel meggyőződése szerint csak ő lehetett a tolvaj. Megfenyegette azzal is, hogy amennyiben szólni mer a rendőrségnek, „kinyírja a családját”. 

A vádlott az ingatlanból a rendőrség kiérkezését megelőzően ismeretlen helyre távozott, a hatóság azonban elfogatóparancs alapján kézre kerítette. A lakástulajdonos a durva bántalmazás következtében bordatörést, fej és arcsérülést szenvedett, a mellüreg megnyílásával pedig életveszélybe is kerülhetett volna. 

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetés és a mellékbüntetés jelentős súlyosítását indítványozta, mivel álláspontja szerint a törvényszék ítélete a büntetés céljainak nem felel meg, az igen enyhe büntetés sem az egyéni, sem az általános megelőzésre nem alkalmas. A vádlott indokolatlanul, kirívóan durva módon, testszerte, kitartó szándékkal bántalmazta a sértettet. A bűncselekmények elkövetését csak részben ismerte be, védőjével együtt felmentés, másodlagosan a bűncselekmény téves minősítése, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A fellebbezésekről a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla határoz.

#Baleset-bűnügy#debrecen#albérlet#testi sértés

Címlapról ajánljuk