Baleset-bűnügy

Felfüggesztett szabadságvesztést kaphat a két nőre támadó homofób férfi

rtl.hurtl.hu

2022. február 16. 16:13

Tavaly nyáron Terézvárosban támadt egy sétáló párra, szidalmazta, majd a parkoló autók közé lökte őket.

Vádat emelt az ügyészség egy 44 éves férfi ellen, aki tavaly július 28-án két egymást átkarolva sétáló nőre támadt Terézvárosban.

A vádirat szerint a férfi az esti órákban, az Izabella utca és az Andrássy út sarkán látta meg a párt. Először hangosan szidalmazni kezdte őket a szexuális irányultságuk miatt, és trágár szavakkal kiabálta nekik, hogy menjenek át az út túloldalára. Ezután az egyik nőt hátulról, a vállánál meglökte, amitől az út szélén parkoló autók közé sodródtak. A férfi agresszív és támadó fellépése félelmet keltett a két nőben.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség kétrendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja a férfit. A vádhatóság indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével börtönbüntetést szabjon ki, és ennek végrehajtását – a férfi büntetlen előéletére hivatkozva – próbaidőre függessze fel.

Az ügyészség közleményében emlékeztet, hogy három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki közösség tagja elleni erőszakért, és öt évig terjedő börtön várhat arra, aki a sértettet bántalmazza is.

#Baleset-bűnügy#homofóbia#közösség tagja elleni erőszak#bántalmazás

Címlapról ajánljuk