Baleset-bűnügy

Súlyos hajókatasztrófa Kanada keleti partjainál

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 15. 17:55

Elsüllyedt egy spanyol halászhajó Új-Fundland közelében, a szerencsétlenségnek huszonegy halálos áldozata is lehet.

Több halálos áldozata van egy spanyol halászhajót kedd hajnalban ért szerencsétlenségnek, írja az MTI a spanyol tengeri mentőszolgálat jelentésére hivatkozva.

A Villa de Pitanxo nevű halászhajó spanyol idő szerint reggel hat óra előtt két vészjelzést adott le Új-Fundland partjaitól 450 kilométerre délkeletre, de a válaszra már nem reagált. A parti őrség riasztotta a közelben tartózkodó halászhajókat, amelyek a bajbajutottak segítségére indultak.

Három mentőtutajból kettőt üresen találtak meg, a harmadikban hét matróz volt, de közülük már csak hárman éltek. A túlélők hipotermiás sokkot kaptak a rendkívüli hidegben.

A 24 fős legénység többi tagja után nagy erőkkel kutat a kanadai parti őrség. A katasztrófa helyszínén három holttestet emeltek ki a vízből, ezzel 7-re emelkedett a halottak száma. Egy negyedik gumicsónakot is keresnek, csakúgy mint az elsüllyedt halászhajót. A kanadai hatóságok két helikopterrel, egy repülővel és két mentőhajóval végzik a kutatást, amelyet rossz időjárási körülmények nehezítenek.

#Baleset-bűnügy#Külföld#kanada#új-fundland#halászhajó#hajókatasztrófa#elsüllyedt

Címlapról ajánljuk