Baleset-bűnügy

Súlyos lábsérülést szenvedett a pesti úti hajsza során elgázolt nő

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 28. 20:33

Meglátogatta a kórházban Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese pénteken azt a 60 éves nőt, akit péntekre virradó éjjel egy rendőrautó ütött el Budapest XVII. kerületében, a Pesti úton. Markó Attila dandártábornok a BRFK támogatásáról biztosította a gázolás sértettjét, aki súlyos lábsérülést szenvedett, olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság hírében.

A január 28-án hajnali 3 óra előtt történt baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja, a rendőrség közleménye szerint a nőt elgázoló rendőrautó megkülönböztető jelzést használva vett részt abban az éjszakai autós üldözésben, amiről az rtl.hu is beszámolt.

A rendőrök egy menekülő autóst üldöztek. A hajsza a XV. kerületi Páskom parknál kezdődött, ahol a rendőrök meg akarták állítani az autót, mivel egy egyirányú utcában forgalommal szemben hajtott.

A sofőr azonban nem állt meg, továbbhajtott. Eközben nekiütközött egy rendőrautónak, és elsodorta a mellette álló rendőrt. Az ámokfutó autóst ezután nagy erőkkel kezdte üldözni a rendőrség, amiről videófelvétel is tanúskodik.


A rendőrök végül a XVII. kerületi Békás-szoros utcánál tudták megállásra bírni az autót, amit egy 16 éves, jogosítvánnyal nem rendelkező fiú vezetett. Az autóban rajta kívül még ketten ültek. A sofőrt és két utasát a XV. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő.

#Baleset-bűnügy#autós üldözés#budapest#súlyos sérülés

Címlapról ajánljuk