Baleset-bűnügy

Bevont jogsival, forgalomból kivont autóval, tükörsima gumikkal menekült a rendőrök elől

rtl.hurtl.hu

2022. január 25. 13:41

Szinte minden létező szabályt megszegett, ezért is próbált elmenekülni, de zsákutcába hajtott, és egy másik autónak ütközött a Somogyszentpálon lefülelt férfi.

Egy 33 éves férfi vasárnap délután Somogyszentpálon kocsikázott, de a körzeti megbízottak felismerték, és tudták, hogy egy korábbi ügy miatt a bíróság eltiltotta az autóvezetéstől. Leintették, a férfi meg is állt, de amint a rendőrautó ajtaja kinyílt, ő nagy gázzal menekülni kezdett – írja a police.hu.

Egy zsákutcába sikerült behajtania, ahol aztán a tükörsimára kopott gumik miatt elvesztette uralmát az autó felett, és nekiütközött egy másik autónak.

Az álló járműben ülő egyik utas könnyebben megsérült, valamint mindkét kocsi összetört. A rendőrök a sofőrt elfogták és bevitték a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol a járművezetés eltiltás hatálya alatt vétség meglapozott gyanúja miatt kihallgatták.

fotó: police.hu

Közigazgatási eljárást is indítottak a nem megfelelő műszaki állapot és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, valamint szabálysértési eljárást kezdeményeztek a kötelező felelősségbiztosítás hiánya és a forgalomból kivont jármű használata miatt.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#baleset#sofőr#jogosítvány#forgalmi#gumi

Címlapról ajánljuk