Baleset-bűnügy

„A nyakamhoz tartották a kést, hogy márpedig ők most kipakolnak mindent”

rtl.hurtl.hu

2022. január 22. 15:18

Vascsővel ütöttek, a nyakához szorított késsel fenyegetettek és kiraboltak egy 55 éves férfit Miskolcon a saját otthonában. A két gyanúsítottat, egy 26 és egy 19 éves férfit a helyszín közelében elfogták a rendőrök. Az RTL Híradójának az áldozat mesélte el, pontosan mi történt.

A férfi arra ébredt, hogy a két rabló éppen a pincéje ajtajáról próbálta leverni a lakatot. Papucsban és alsónadrágban ment ki az udvarra, a megzavart tettesek ekkor a kapuhoz szaladtak, de mivel nem tudtak kijutni rajta, inkább visszatértek, és vascsővel kezdték ütlegelni a ház tulajdonosát.

„Mindenütt ütöttek, tele vagyok sérülésekkel, próbáltam a fejemet védeni” – mondta tudósítónknak az 55 éves áldozat, aki megpróbált bemenekülni a házba és bezárkózni, támadói azonban benyomták az ajtót.

Odalöktek a hűtőhöz, a késtartóból kivették a kést és a nyakamhoz tartották, hogy márpedig ők kipakolnak mindent, ha már bent vannak.

Miközben a rablók szétszedték és szétdobáltak, ami mozdítható volt a házában, ő csak arra gondolt, hogy valahogy ki kell jutnia innen, és közben sikerült a telefonját az ágy matraca mellé csúsztatnia, hogy adott pillanatban hívhassa a rendőröket.

Később még mindig a nyakához szorított késsel a pincéhez kísérték és kinyittatták vele a zárat. A tulajdonos ezután tudott kihasználni egy kínálkozó pillanatot, magához vette a telefonját, kiszaladt az utcára és onnan hívta a rendőröket, aztán egy közeli házba kéredzkedett be, mert már nagyon fázott.

A rövidesen elfogott rablók a tévét, a hangfalakat és két gázpalackot is magukkal vittek, sőt még a kandallót is kicipelték az udvarra, hogy majd később visszajönnek érte. Az elvitt javakat a férfi egyelőre nem kapta vissza.

„Gázpalack nélkül vagyok, még egy kávét főzni sem tud magának” – mondta stábunknak a lábát, a karjait és a hátát is fájlaló áldozat, aki végül súlyosabb sérülés nélkül vészelte át a támadást.

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#bűnügy#rablás#miskolc

Címlapról ajánljuk