Baleset-bűnügy

Elrabolta feleségét és óvodás kislányát, miután védett otthonba menekültek előle

rtl.hurtl.hu

2022. január 17. 9:30

A nő véletlenül osztott meg férjével egy olyan dokumentumot, amiből az rájött, hogy hova menekülhetett.

Vádat emelt Kaposvári Járási Ügyészség egy negyvenes éveiben járó kaposvári férfi ellen, aki társa segítségével akarata ellenére hozta el feleségét és kislányát egy családon belüli erőszak áldozatainak fenntartott otthonból – közölte a Somogy Megyei Főügyészség. A nő azért menekült el férjétől, mert a büntetett előéletű férfi rendszeresen bántalmazta és becsmérelte, míg közös gyermekükkel többször volt türelmetlen és agresszív.

Az ügyészség közlése szerint a nő – a családvédelmi hatóságok segítségével – 2021 elején költözött el titokban egy olyan, Kaposvártól távoli védett otthonba, ahol a férfi nem találhatott rájuk. A férfi erőszakossága miatt azonban nem szakadt meg teljesen a kettőjük közötti kommunikáció, és az egyik üzenetváltásuk alatt a nő véletlenül megosztott egy olyan dokumentumot, amiből a férfi rájött, hogy hol tartózkodnak.

A férfi 2021 májusában felkereste a nőt, aki a találkozásukkor éppen óvodába kísérte közös gyermeküket – írta az ügyészség. A férfi ekkor beparancsolta a társa által vezetett autóba a nőt, közölve, hogy közösen fogják óvodába vinni a kislányt.

A gyerekét féltő nő nem mert ellenkezni, és beszállt az autóba, ahol férje torkon ragadta és megfenyegette, hogy bántalmazni fogja a családtagjait, ha nem teszi azt, amit kér. A nő az ügyészség közlése szerint felhagyott az ellenállással, és Kaposvárra ment a férfival, akitől az erőszak hatása miatt azt is eltűrte, hogy akarata ellenére közösüljön vele.

Közben a védett otthonnak gyanússá vált, hogy a nő és gyermeke hirtelen távozott, ezért értesítették a kaposvári rendőröket, akik megkeresték és letartóztatták a férfit. 

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a férj ellen, és fegyházbüntetést kiszabását kérte a többszörös visszaesőnek minősülő férfira. Társa ellen is vádat emeltek, vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség.

Nyitókép: Az autó, amivel elrabolták a nőt és közös gyermeküket. Fotó: Ügyészség

 

#Baleset-bűnügy#emberrablás#feleség#védett otthon#családon belüli erőszak#kaposvár#somogy megye#férj#kislány#Belföld

Címlapról ajánljuk