Baleset-bűnügy

Újra kellett éleszteni a metrósínek közé esett kerekesszékes férfit

rtl.hurtl.hu

2022. január 15. 13:29

Továbbra is kritikus állapotban van. Videó is készült a mentésről.

Mint korábban beszámoltunk róla, péntek este lezuhant a peronról és a sínekre esett egy kerekeszékes férfi a 3-as metró Ecseri úti megállójánál zuhant le a peronról.

Bár az érkező szerelvény még időben meg tudott állni, a 66 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a mentőszolgálat munkatársainak újra kellett éleszteni, jelenleg is kritikus állapotban van – tudta meg az RTL Klub Híradója.

A katasztrófavédelem videót is közzétett a mentésről.


A férfi a mozgáskorlátozottak számára nemrégiben átadott lifttel érkezett le a metrómegállóhoz, ahol rosszul lett, emiatt eshetett a sínek közé.  Bűncselekmény gyanúja nem merült fel, rendőrségi eljárás nem indul az ügyben.

„Nagyon jól és gyorsan reagáltak a kollégák, nemcsak a vonatvezető, hanem az állomási diszpécser is. Mind a két kollégának lehetősége van a pálya feszültségmentesítésére, ez meg is történt, a vezető pedig időben vészfékezett, így meg tudott állni, és nem történt gázolás” – nyilatkozta az RTL-nek Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Hozzátette, mivel a metrós lift ezen a környéken még újdonságnak számít, a kerekesszékeseknek még nem volt alkalmuk begyakorolni ezt a közlekedési módot, ezért azt javasolja, hogy a kezdeti időkben inkább kísérővel használják a metrót, vagy kérjenek segítséget az állomás személyzetétől.

 

#Baleset-bűnügy#metró#metróbaleset#3-as metró#kerekesszékes

Címlapról ajánljuk